Na weken zoeken ben je op de vacature geland die bij jou past. Dan is het natuurlijk tijd om je cv op te sturen! CV betekent letterlijk ‘levensloop’ in het Latijns. Je cv is een samenvatting van jouw loopbaan, denk hierbij aan: opleidingen, werkervaring etc. Op het moment dat je gaat solliciteren stuur je een cv op samen met een sollicitatiebrief. In de sollicitatiebrief zet je jouw motivatie en waarom jij geschikt bent om te starten bij deze vacature. Je bent vaak niet de enige die solliciteert dus het is van belang dat je cv uitspringt tussen de rest, maar hoe zorg je ervoor dat je cv uitspringt tussen de rest? Een cv maken kan een complex traject zijn, wij helpen je graag op weg.
Zorg voor een sterke foto
Het is vaak het eerste waarnaar wordt gekeken, je foto. Dit komt omdat je foto het eerste is wat opvalt en jouw professionaliteit kan uitstralen. Op het moment dat je solliciteert voor een salesfunctie, is het belangrijk dat je foto professioneel en representatief is. Zorg er dus voor dat je een sterke zakelijke profielfoto hebt en geen vakantiefoto op je cv zet.
Je personalia
Wat zijn personalia? Personalia is een verzamelnaam van al jouw persoonlijke gegevens, denk hierbij aan je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Je personalia kan je vaak combineren met een paar extra toevoegingen. Een voorbeeld hiervan is je LinkedIn-pagina. Op het moment dat je veel actief bent op je LinkedIn dient dit als een tweede cv. Zo zijn er nog meer mogelijke toevoegingen, maar deze zijn natuurlijk niet verplicht.
Een persoonlijk profiel
Een persoonlijk profiel is gemaakt om binnen een paar zinnen jezelf professioneel voor te stellen. In dit persoonlijk profiel vertel je een paar dingen over jezelf zoals; waar liggen je kwaliteiten? Hoe bereik je het gewenste resultaat? Door dit soort vragen krijgt de recruiter een duidelijk beeld bij de persoon die ze gaan uitnodigen op een gesprek.
Wat is je werkervaring?
Voor bepaalde recruiters is het misschien wel het belangrijkste op je cv; je werkervaring. Start met je meest recente werkervaring. Het is niet alleen van belang waar je hebt gewerkt, maar ook wat je hebt gedaan en wat je samen met dat bedrijf hebt bereikt. Heb je bijvoorbeeld een campagne opgezet die de posities in zoekresultaten met 150% heeft verhoogd of heb je de verkoop een enorme boost gegeven? Het zijn allemaal dingen die een recruiter graag hoort. Zorg er wel voor dat je het compact houdt, want een recruiter leest vaak binnen 1 minuut heel je cv door en zal een groot stuk tekst niet volledig lezen.
Wat voor educatie heb je gehad?
Net zoals je werkervaring is het bij je educatie ook slim om je meest recente als eerste te vermelden. Noteer bij de opleidingen die je hebt genoten wanneer je bent gestart en wanneer je de opleiding hebt beëindigd. Op het moment dat je een diploma hebt behaald kun je dit vermelden, maar ook als je geen diploma hebt behaald. Zorg dat je bij de opleiding ook de school vermeldt waar je de opleiding hebt behaald.
Overige informatie
Bij de overige informatie kun je een deel over jezelf vertellen wat buiten het zakelijke valt. In de overige informatie kan je dus vertellen over je hobby’s en etc. Zorg er wel voor dat je niet een heel levensverhaal vertelt houd dit ook kort.